Използвате ли Google Maps? А знаете ли всичките му трикове? Съмняваме

...
Използвате ли Google Maps? А знаете ли всичките му трикове? Съмняваме
Коментари Харесай

Скрити трикове на Google maps, които не знаете

Използвате ли Google Maps? А знаете ли всичките му трикове? Съмняваме се.

Споделяйте местоположението си



Отправяте се на пътешестване през уикенда и желаете да сте сигурни, че всички ще ви последват? Google Maps ви разрешава да споделяте местоположението си с до 72 часа в клип (въпреки че можете да персонализирате продължителността на времето).

Докоснете меню бутона в горния ляв ъгъл и кликнете върху " Споделяне на местоположението ". Кликнете върху " Избиране на хора " и следвайте напътствията, с цел да споделите местоположението си.

Намерете безвреден велосипеден път



Колоезденето на непознато място може да бъде малко ужасно - изключително когато не знаете какви пътеки да очаквате. Позволете на Гугъл да ви помогне, като въведете местоназначението си и кликнете върху иконата с колело.

Това ще ви даде елементарни упътвания за велопътеки. За повече детайлности кликнете върху бутона в десния ъгъл. В " Детайли на картата " кликнете върху " Колоездене ". Картата ви ще се актуализира, с цел да се покажат разнообразни видове пътища. Ето и ключът за Гугъл:

Тъмно зелено: пътеки, по които няма авто трафик

Зелено: Пътища, които се споделят с коли и имат обособена велосипедна алея

Точкова зелена линия: Пътища, които нямат велосипедна алея, само че се предлагат за велосипедисти

Кафяво: Неосигурени пътеки

Разберете какво да очаквате от трафика



Ако би трябвало да отидете на среща, само че не знаете какъв трафик да очаквате, може да ревизирате натовареността с данните за трафика от Гугъл. (Трябва да употребявате версията за настолни компютри.) Въведете дестинацията си и докоснете " Насоки ". Щракнете върху иконата на менюто горе вляво и изберете " Трафик ".

В долния ляв ъгъл на картата ще видите опцията " Трафик онлайн " или " Типичен трафик ". Изберете " Типичен трафик " и въведете деня и часа, в който планирате да сте там. Ще можете да видите къде е евентуално да зародят тапи.

Намерете място на паркинга



Дори и откакто стигнете до местоназначението си, паркирането може да бъде проблем. За благополучие, Гугъл може да ви каже какво да очаквате. Въведете дестинацията си и кликнете върху иконата на колата за упътвания за водачи.

В доста градове ще видите икона " Р " в долната част на картата. Това значи паркинг. До P ще видите лимитирано, приблизително и елементарно. Тези обозначения могат да ви оказват помощ да планирате идването си.

Спомнете си къде сте паркирали



Сега, когато намерихте място за паркиране, може да ви би трябвало помощ, с цел да си спомните къде е това място. След като паркирате, задайте картата и докоснете местоположението си (отбелязано с движещата се синя точка).

Кликнете върху " Задайте като паркинг местонахождение " и вашите координати ще се запаметят.

Намерете всичко, на всички места



Вероятно към този момент знаете, че можете да въведете " кафене покрай мен " в Гугъл Maps, с цел да получите лист с кафенета във вашия регион. Но знаехте ли, че можете да търсите дестинации, даже в случай че сте на хиляда 

леждайте карта, когато нямате Wi-Fi



Някои от най-стресиращите обстановки за навигация се появяват, когато нямате достъп до интернет връзка. Знаете какво имаме поради - когато обезверено търсите дестинация в Тайланд, само че нямате интернационален проект за данни.

Уверете се, че постоянно имате карта на разположение, като я изтеглите авансово (това значи, че към момента имате Wi-Fi). Потърсете своя град (да речем Банкок) и задайте карта. Докоснете още веднъж името на града, с цел да видите още варианти. Кликнете върху " Изтегляне " и по този начин ще разполагате с  нея и в офлайн режим.

Задайте стоп на маршрута



Това е за тези дни, когато отивате на посетители на баба, само че също по този начин би трябвало да спрете в пекарната, с цел да купите нещо. Добавете стоп на маршрута си, като кликнете върху бутона за меню и натиснете " Добавяне на спирка ".

Намерете маршрут, наличен за инвалидни колички



Ако се постанова да намерите наличен за инвалиди маршрут, Гугъл Maps още веднъж идва на помощ. Въведете дестинацията си, докоснете " Упътвания " и изберете иконата за публичния превоз. Кликнете върху " Опции " и докоснете полето за достъп до инвалидна количка.

Снимки: Readers Digest

profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР